Sabrina Thams
Sandra Bourbon
Sara Grafström
Lena Gustafsson

Vilken morgon! Idag var det en riktig powerfrukost ”Starta hösten – bli miljonär!” på United Spaces. Good Relations bjöd in 4 kvinnor att prata privatekonomi  och gav 50-talet personer en snabbkurs i hur man blir miljonär.

Framtidsfeministen är populär i sociala medier så det är många telefoner som plockas fram när hon står på scen.

Sandra Bourbon spräckte hål på 3 myter om sparande.

  • Kan jag inte spara tillräckligt mycket
  • Börsen är farlig
  • Jag har inte tid

Många som inte vågat sig ut på börsen än kan nog relatera och lever i en verklighet där det är sanning. Om du sparar 200kr/mån och får den genomsnittliga 8% avkastningen på börsen har man 190 000kr efter 25 år. Sparar 2000kr/mån har man 1,9 miljoner varar 1,3 miljoner är ränta-på-ränta-effekten. Detsamma gäller att många är rädda för börsens svängningar. Hon visade tydligt hur små svängningarna har varit i förhållande till börsens totalt uppgång. Avslutningsvis fick vi handfasta tips på hur man sparar sig fram till detta. Kolla hennes blogg för mer inspo.

När Sandra hade värmt upp publiken fick jag göra vad jag verkligen älskar – prata pension. Mitt budskap var enkelt.

  • Pension är riktiga pengar
  • Planera för pensionen
  • Spara till pensionen

Jag kommer skriva ett längre inlägg om min presentation snart 🙂

Sara berättar om hur man skyddar sin privatjuridik

Men vad gör man då när man har börjat investera och har byggt ett kapital? Jo, man måste skydda pengarna. Sara Grafström var dagens juridiska expert. Hennes budskap var enkelt, skriv äktenskapsförord och kom ihåg att arvsrätten är överordnad förordet. Om fler pratade pengar skulle det även bli lättare om man väljer att gå olika vägar. Väldigt klokt och matnyttigt!

Lena Gustafsson berättar om processen man går igenom för att göra om och tänka nytt

För att rundra av dagen gick Lena in på ett av mina favoritämnen – nämligen beteende. Många vill ta tag i pensionen, sitt sparande, sitt förhållande men de lyckas inte komma till skott. Jag har med mig hennes budskap ”Var sann mot dig själv! Hitta din riktigt i livet och ta kontroll över tankarna”.

Det var en matnyttig morgon där alla fick med sig handfasta tips om hur de tar sig fram i privatekonomin. Att lyssna var självklart intressant, men jag var mycket glad över alla härliga åskådare som kom fram och ville prata efteråt. Privatekonomi och pension är ämnen som berör. Jag fick både positiv feedback men även tips på hur detta kan vidareutvecklas. Det kommer mer spännande saker framöver också.