Jag blir så besviken när jag ser det här. Det är bara propaganda. Pensionsmyndigheten har totalt misslyckats att nå fram till gemene man om hur pensionen fungerar. Det är flera gånger i veckan jag blir tillfrågad att förklara vad man borde göra för att få en bra pension. Pensionsmyndighetenhar förenklat något som är ekonomiskt komplext och ställer helt andra krav på de kommande pensionsavgångarna än de tidigare. Men det vill de sopa under mattan. ”Lugn små lamm, Pappa Staten kommer ta hand om dig” har de alltid sagt men trots att de ser vargen komma gör de inget.

Inte bara ska man jobba, betala skatt och ha tjänstepension – du ska ha varit full arbetsför hela livet, inte vab:at/föräldraledig/varit sjuk samt ha extremt låga boendekostnader, vara helt skuldfri samt har stort eget kapital vid pensionsgången – då kanske man får ett drägligt liv de 25-30 åren man är pensionär (80-talister).

Istället för att betala för propagandakampanjer bör Pensionsmyndigheten lägga resurser på att hjälpa folk att förstå vad den låga pensionen innebär och hur man kan planera och göra ändringar i sitt liv för att få det bättre